Skip to main content

Wanneer en waarom ben je bij Bammboo gaan werken?

Ik had voordat ik in september 2018 begon, een eigen onderneming (ontbijtservice voor bedrijven en daarna een online coaching platform). Ik wilde meer over marketing leren om er beter in te worden. Dat wilde ik het liefst bij een marketingbureau doen. Daar krijg je de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven te zien wat wel en wat niet werkt, hoe verschillende mensen werken en hoe de diverse bedrijven opereren.

Daarnaast was ik ook geïnteresseerd in growth hacking. Ik had het daarvoor wel uitgeprobeerd met mijn eigen onderneming en er veel over gelezen, maar het zat niet dagelijks verweven in mijn werk. Ik zocht een marketingbureau waarbij ik me echt in growth hacking kon verdiepen en kwam al snel bij Bammboo uit. Wat me uiteindelijk over de streep trok, is de energie van Thierry en Bart, die erg aanstekelijk werkt!

Wat was je favoriete project?

Dat is de samenwerking met SonoSuite. Op dit moment werken we al een halfjaar samen. Het belang van een langdurige samenwerking is dat je echt kunt bouwen aan een langetermijnvisie, waarin je sprint na sprint de resultaten goed kunt bijhouden en niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn kunt bijsturen.

Mijn rol binnen dit project is project lead: het vormgeven en leiden van de sprints (wat betekent dat we iedere 3 weken nieuwe doelen bepalen en dan procesmatig aan de slag gaan). Elke week hebben we een soort stand-up en bepalen we wat de to do‘s zijn. Voor SonoSuite bedenken we meestal wat strategisch gezien belangrijk is en dat vertalen naar de praktijk.

Daarnaast zijn de belangrijkste werkzaamheden voor SonoSuite ook het coachen van teamleden op het gebied van marketing en growth hacking (mijn taak) en leveren we ook content op in de vorm van blogs en een e-book over de muziekindustrie (Angela’s taak). Het leuke is natuurlijk wanneer je ziet dat ons werk echt een verschil maakt. Zo zorgt de content ervoor dat zij op dit gebied vooruit lopen op de concurrentie.

Welk gedeelte van growth hacking vind je het meest interessant?

Dat vind ik het strategische gedeelte, vooral aan het begin van het traject. We lichten het hele bedrijf door en doen vervolgens een strategische sessie. Daarbij kijken we wat we de komende maanden het beste kunnen doen. Het leukste onderdeel daarvan vind ik om naar het geheel te kijken en te ontdekken waar de groeimogelijkheden liggen. Vooral in een langere samenwerking kun je dat dus goed bijsturen en echt de resultaten meten. Daarbij maakt het niet uit om wat voor soort klant het gaat, want de principes blijven altijd hetzelfde.

Wat heb je bij Bammboo ontdekt over je specialiteiten, en voor welk gedeelte van de marketingfunnel is dat het meest passend?

Ik vind vooral de voorkant van de funnel het leukst: awareness en acquisitie. Daarbij bedenk en schrijf ik graag content die ‘verleidend’ is. Het gaat dus vooral om het aantrekken van nieuwe klanten. En wat betreft advertising: ik ben geen fan van een bepaald platform voor advertising, maar ik vind het leuk om er content voor te bedenken, zodat de klant ermee kan adverteren.

Wat heb je uiteindelijk geleerd van je tijd bij Bammboo?

Natuurlijk veel over het Growth Hackingproces. Voor Bammboo had ik nog geen ervaring met sprints. Ook heb ik veel geleerd over hoe je project management nu echt goed aanpakt. Die kennis bouw je vooral op door het begeleiden van wat grotere en langdurige projecten. Als je dat doet en meerdere projecten naast elkaar draait, moet je goed leren hoe je prioriteiten stelt en dit ook goed inplant. Ik ben enorm gegroeid in het bepalen van wat wanneer belangrijk is in de AARRR-funnel. Ook heb ik veel over mijn eigen werkstijl geleerd: in het procesmatige werken merkte ik dat verwachtingsmanagement heel belangrijk is en dat je echt goed vooruit moet plannen.

Hoe heb je Bammboo zien groeien als bedrijf in de afgelopen twee jaar?

In de afgelopen tijd is het veel duidelijker geworden waar Bammboo goed in is. Er wordt nu meer richting gekozen waar we voorheen verschillende soorten projecten deden. Het zijn nu vaker langdurige projecten, met een focus op SaaS-bedrijven. Het team groeit en daarbij is er ook meer ruimte om een duidelijke rol- en expertiseverdeling af te bakenen. Heel mooi om te zien!

Wat is je meest grappige/mooie herinnering aan je tijd bij Bammboo?

Ik kan me een avond herinneren in de Chin Chin Club in Amsterdam, waar we met z’n allen Kerst vierden. Ik heb toen voor de eerste keer kennis mogen maken met de dansmoves van Thierry. Ik was erg onder de indruk en heb de rest van de avond op de grond gelegen van het lachen!

Wat ga je het meeste missen aan Bammboo?

Naast de toffe projecten en klanten natuurlijk de collega’s en de sfeer. Op kantoor was – want we werken door corona nu niet meer met z’n op een kantoor – het altijd geinen. Er wordt over van alles en nog wat gepraat. Er heerste absoluut geen formele sfeer. Ik ging altijd met plezier naar kantoor.

We bedanken Thomas voor de leuke tijd dat hij bij ons werkte en wensen hem heel veel succes en veel plezier met zijn nieuwe carrièrekeuze!

Your turn to make a move

Oke, laten we het over groei hebben!

Download de training brochure!

Bedankt, je zult een email ontvangen met een download link.

Download de Consultancy brochure!

Bedankt, je zult een email ontvangen met een download link.

Download het Growth Model Canvas!

Bedankt, je zult een email ontvangen met een download link.